HANDWERKEN : BORDUREN - VISIBLE MENDING MET EVA V!!

Schermafbeelding 2022 03 22 om 10.34.128C3DC3B6-5BBD-4E7C-AD02-512F37328B65.jpeg

BORDUREN  op kleding en VISIBLE MENDING of het zichtbaar stoppen en herstellen van kleding zijn (weer) helemaal hip! 
We zien sinds kort de mooiste borduurcreaties in het dagelijks leven, op Instagram...   Je kan er een kledingstuk mee personaliseren, op een handdoek, sjaal, muts... als cadeau, een tasje, kussen, jeans, sneakers..... Hoe Leuk is dat?!  Voor deze workshops heb je geen naaiervaring nodig, enkel heel veel goesting en het leukste is nog dat je het in enkele uurtjes in de vingers hebt, en hop je bent vertrokken!
VISIBLE MENDING of het 'zichtbaar' herstellen van bijvoorbeeld een vergeten oude trui, sokken of jeansvest met gaten of slijtage, vlekken ?
en hoe mooi en exclusief je iets kan maken terwijl je het aan het herstellen bent en zo je kleding een nieuw en langer leven geeft?

Omdat we zelf helemaal wild zijn sinds onze laatste experimenten met o.a. het hertstellen van wollen truien, sokken vol gaten.... kwamen we terecht bij het Het Atelier van Eva V. in Antwerpen,  waar we de kunst van het 'borduren' en 'mending' in de vingers kregen...
Het goede nieuws is dat Eva Verbruggen volgende herfst naar Boho Atelier komt om ons dit allemaal aan te leren ! ! 

Eva Wie??  Eva Verbruggen (@hetateliervanevav) heeft van handwerken haar beroep gemaakt.  Ze is freelance handwerkster met een passie voor oude ambachten. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur.  Als leerkracht beheerst ze ook de kunst van het lesgeven en geeft graag deze kennis door. In haar eigen prachtige atelier in Antwerpen) organiseert en geeft ze workshops.

 

Schermafbeelding 2019 09 23 om 18.26.41IMG_5838.jpgVISIBLE MENDING : eenmalige workshop van 3 uur:   Je hebt voor deze workshop geen ervaring nodig.

Duurzaam leven is hip. Gelukkig maar.   Visible mending of kleding repareren, in plaats van het weg te gooien, hoort daar ook bij en bovendien is het heel erg leuk om te doen en het resultaat is nog mooi ook!
Een gaatje in je trui of sok, een scheur in je jeans of heeft een mot je favoriete trui aangevallen? Geen probleem.
Eva leert je tijdens deze workshop drie verschillende technieken die je kan gebruiken om je kleding zelf te herstellen. Je beslist zelf hoe 'zichtbaar' je herstelling wordt.   Je gaat aan de slag met je eigen kleding die hersteld moet worden, of je gebruikt een lapje uit ons atelier.  Je hebt voor deze workshop geen ervaring nodig. Op het einde van de workshop heb je verschillende steken in de vingers en heb je een ontwerp klaar. 

Schermafbeelding 2022 03 22 om 10.34.02BORDUREN OP STOF : eenmalige workshop van 3 uur.  Je hebt voor deze workshop geen ervaring nodig.

Het is dan ook een langzame en super ontspannende ambacht. We stappen af van de klassieke kruisjessteek en gaan illustreren met naald en draad.
Je brengt een kledingstuk mee en eventueel een uitgeprint ontwerp in zwart-wit.
Je kan borduren op een jeansjasje, hemd of broek, of een jurk in geweven katoen of linnen, een lapje stof...of  keukenhanddoek werkt prima. Je leert een ontwerp over te brengen op de stof.Je krijgt een initiatie in een aantal basissteken en leert hoe je te werk kan gaan. Eva begeleidt je tijdens de workshop op jouw ritme.
Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig. Op het einde van de workshop heb je verschillende steken onder de knie en is je ontwerp klaar. Heb je een grote tekening gekozen, dan kan je die thuis nog verder (af)werken.

PRAKTISCH
Het materiaal wat je gebruikt tijdens de workshop zit inbegrepen in de prijs.

Het enige wat je meebrengt is een oud kledingstuk, sokken, een trui ... of een lap stof waar je op wil borduren of herstellen..
Heb je voor borduren een grote tekening gekozen, dan kan je die thuis nog verder afwerken.
Na afloop vd workshop kan je nog extra garens bijkopen om thuis verder te borduren of menden...

Opleiding of cursus Startdatum Einddatum Prijs per persoon Inschrijven
Borduren op kleding: Woensdagavond 5 okt 2022 05-10-2022 6:30 pm 05-10-2022 9:30 pm 65€

Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren

Visible Mending Woensdagavond 19 oktober 2022 19-10-2022 6:30 pm 19-10-2022 9:30 pm 65€

Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren

Borduren op Kleding Woensdagavond 9 nov 2022 09-11-2022 6:30 pm 09-11-2022 9:30 pm 65€

Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren

Visible Mending Woensdagavond 23 November 2022 23-11-2022 6:30 pm 23-11-2022 9:30 pm 65€

Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren