Atelier BoHo beschikt over een 14tal zeer goede naaimachines (Pfaff, Husqvarna, Bernina), 2 overlock- en een coverlockmachine.  We bieden deskundig advies en begeleiding door een professioneel opgeleid team, in een volledig ingericht ruim atelier met grote werktafels,  paspoppen, naaibenodigdheden als scharen, latten, spelden, garens, kleermakerskrijt, alle klein naaigerief, patroonpapier, een lichttafel, massa's patronen en een goed gevulde bibliotheek met zelfmaaktijdschriften en patroonboeken van nu tot de jaren 70!!...Naast je afgewerkte naaiprojecten krijg je eveneens de patronen en werkbeschrijvingen, handige tips en info mee.

Je hoeft dus zeker geen naaimachine en naaimateriaal mee te brengen, het enige wat je meebrengt zijn de nodige stoffen en eventueel rits, knopen, en een notitieboekje of smartphone om foto's vd technieken te nemen tijdens de lessen.
WORKSHOPS NAAIEN: NAAIEN VOOR STARTERS & OPEN ATELIERS (met basiskennis). 
1. STARTERS NAAIEN: (volwassenen, vanaf 18 jaar) Geen voorkennis nodig, je start vanaf 0!
In het starterspakket leer je eerst met de naaimachine werken en meteen maak je een accessoire zoals een omkeerbare tas, een kussenovertrek, laptoptas, of linnenzak.  Vervolgens leer je een patroon overtekenen, en maak je een goedpassende rok met blinde rits, een lange broek, of een eenvoudige jurk, een kinderjurkje, babyslaapzak...je kan eveneens je herstelwerken leren maken ondertussen, of een oud kledingstuk een nieuw leven geven, etc...
Stoffenbenodigdheden en info worden op voorhand gemaild.
WELKE FORMULES EN WANNEER?
1. STARTERSWORKSHOPS : tweewekelijks op vaste tijdstippen voor-, namiddag of 's avonds
2. STARTERSWORKSHOPS: naaikamp voor volwassenen:  tijdens de Paasvakantie en Zomervakantie! van maandag t/m donderdag 10:00-16:00u

2. OPEN ATELIERS NAAIEN: Vervolg op Starters, voor naaisters met basiskennis.
dwz voor mensen die reeds een Startersreeks gevolgd hebben, bij BoHo of ergens anders, je kan met de naaimachine overweg en je hebt reeds een eenvoudig kledingstuk tot een goed einde gebracht.
Deze formule is interessant voor wie graag wil bijleren, je naaikennis wenst bij te schaven of op te frissen en je naaiskills naar een hoger niveau wil brengen.  Je leert steeds moeilijkere naai- en afwerkingstechnieken die je onderweg nodig hebt om jouw kledingstuk perfect af te werken. Je krijgt tips, tricks en deskundig advies bij elke stap. Je brengt een project mee of kiest eentje in Boho Atelier, je kan een patroon meebrengen, je bereidt het thuis voor, of je kan hier ook uit onze ruime bibliotheek patronen gebruiken, en je gaat aan de slag.
WELKE FORMULES EN WANNEER?
1. OPEN ATELIERS tweewekelijks op vaste tijdstippen voor-, namiddag of 's avonds
2. OPEN ATELIERS tijdens de Zomervakantie v maandag t/donderdag 10:00-12:00
3. OPEN ATELIERS 12 of 20 uur naar keuze**
4. Losse uren Open Atelier min 2 uur: per email reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
PATROONTEKENEN:
voor mensen met basiskennis naaien,  je hebt een kledingstuk als een rok afgewerkt met rits, figuurnaden
en je hebt kennis van depatroontekenen 1 basistermen en begrippen.
Per reeks wordt er uitvoerig aandacht besteed aan een thema zoals De Rok, De Lange Broek, De Jurk, Kinderkledij, etc... Verschillende modellen en variaties worden samen uitgewerkt op schaal 1/1 en volledig op jouw maat, zodat je vanaf dit patroon jouw ideaal model kan maken. Een reeks duurt 4 of 6 weken, afhankelijk van het thema. Ideaal voor de gepassioneerde thuisnaaister of de Modestudent, of als professional om uw kennis bij te schaven!

 

 
WORKSHOPS BREIEN en HAKEN :
  
Deze gezellige workshops gaan door in kleine groepjes. In 6 avonden leer je haken of  breien vanaf 0 en leer je alle nodige stappen en steken waarna je zelfstandig een brei- of haak werk van start tot finish perfect kan afwerken !
TIENERWORKSHOPS NAAIEN: voor tieners van 10 t/m 18 jaar!
Tijdens de Tienerworkshops leer je o.a. werken met een naaimachine,  je leert heel veel naaitechnieken en alle kneepjes van het vak op een leuke ongedwongen manier. De workshops gaan door in het gezellig BoHo atelier, samen met een groepje jongeren die dezelfde interesse met je delen. Er komen allerlei technieken en handvaardigheden aan bod, je leert ze stap voor stap, je leert uitgebreid met de naaimachine werken, elke workshop evolueer je verder en leer je meer en meer technieken, een model zoeken of ontwerpen, patronen uittekenen, appliqueren, met prints werken....etc, the sky is not the limit!  Een boeiende en zeer inspirerende workshop èn je krijgt er meteen een nieuwe hobby, of beter nog, passie bij voor het leven!!
WELKE FORMULES EN WANNEERS:
-  TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES (KROKUS-, PAAS-, ZOMER- EN HERFSTVAKANTIES)
de workshops gaan door tijdens 4 middagen (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag) van 3 uur, 14 tot 17u
De workshops gaan steeds stipt van start,  de deuren gaan open 15 min voor aanvang van de workshop.
=> je kan telkens opnieuw inschrijven per reeks, opeenvolgend of zoals je zelf wil.

 

Pin It