Inloggen

Atelier BoHo beschikt over een 14tal zeer goede naaimachines (Pfaff, Husqvarna, Bernina), 2 overlock- en een coverlockmachine. 

We bieden deskundig advies en begeleiding van een professioneel opgeleid team, in een volledig ingericht ruim naaiatelier met grote werktafels, paspoppen, naaibenodigdheden als scharen, latten, spelden, garens, kleermakerskrijt, alle klein naaigerief, lichttafel, massa's patronen en patroonpapier, een goed gevulde bibliotheek met allerhande tijdschriften en boeken...Naast je afgewerkte naaiprojecten ontvang je eveneens de patronen en werkbeschrijvingen, handige tips en info.

Je hoeft zeker geen naaimachine en naaimateriaal mee te brengen, het enige wat je meebrengt is de nodige stoffen en eventueel rits, knopen, en een notitieboekje of eventueel /smartphone om foto's te nemen.

 
===> WORKSHOPS NAAIEN: 1. NAAIEN VOOR STARTERS & 2. OPEN ATELIERS vr mensen met basiskennis.

 1. STARTERS NAAIEN:(volwassenen, vanaf 18 jaar) Geen voorkennis nodig, je start vanaf 0.

In het starterspakket leer je eerst met de naaimachine werken en meteen maak je een accessoire zoals een omkeerbare tas, kussenovertrek, laptoptas, of linnenzak.
Vervolgens leer je een patroon uittekenen, en maak je een goedpassende rok met blinde rits, een lange broek, of een eenvoudige jurk, een kinderjurkje, babyslaapzak...je kan eveneens je herstelwerken leren maken ondertussen, of een oud kledingstuk een nieuw leven geven, etc...
- Je brengt zelf je stoffen en eventueel ritsen, knopen mee. Stoffenbenodigdheden en info worden op voorhand gemaild.

WELKE FORMULES EN WANNEER?

1. Tweewekelijks op vaste tijdstippen (prijs is afhankelijk van de totale duur van elke reeks)

2. Starters workshops 20 uur naar keuze **(prijs 265,- euro)

dinsdag, donderdag, vrijdag tussen 13 en 16u

woensdag, vrijdag van 10 tot 12u

**Je kiest de data en uren op voorhand, afhankelijk van de beschikbare plaatsen.

Bijvoorbeeld: de ene week op woensdagvoormiddag en de andere week op een middag van 13u30 tot 15u30 of van 13 tot 15u of van 14 tot 16u..., weer en ander week op een andere dag/uur etc (dit deel je mee op je online inschrijvingsformulier bij Commentaar)

==>>>  WORKSHOPS

 

2. OPEN ATELIERS NAAIEN: Vervolg op Starters, voor naaisters met basiskennis.
dwz voor mensen die reeds een Startersreeks gevolgd bij BoHo of ergens anders, je kan met de naaimachine overweg en je hebt reeds een eenvoudig kledingstuk tot een goed einde gebracht.
Deze formule is interessant indien je graag verder wil bijleren, je naaikennis wenst bij te schaven of op te frissen. Je leert steeds moeilijkere naai- en afwerkingstechnieken die je onderweg nodig hebt om jouw kledingstuk perfect af te werken. Je krijgt tips, tricks en deskundig advies bij elke stap. Je brengt een project mee of kiest eentje in Boho Atelier, je brengt een patroon mee, of je bereidt het thuis voor, je kan hier ook uit onze bibliotheek patronen gebruiken, en je gaat aan de slag. 

WELKE FORMULES EN WANNEER?

1. OPEN ATELIERS Twee wekelijks op vaste tijdstippen (prijs is afhankelijk vd totale duur)

2. Open Ateliers 10 of 20 uur naar keuze** (prijs afhankelijk vd totale duur)

3. Losse uren Open Atelier min 2 uur: per email reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

==>PATROONTEKENEN:

Geregeld worden er reeksen patroontekenen georganiseerd,
deze zijn enkel voor mensen met basiskennis naaien, je hebt dus reeds een kledingstuk als een rok afgewerkt met rits, figuurnaden en je hebt kennis van de basistermen en begrippen.

Per reeks wordt er uitvoerig aandacht besteed aan een thema zoals De Rok, De Jurk, Kinderkledij, etc... Verschillende modellen en variaties worden samen uitgewerkt op schaal 1/1 en volledig op jouw maat, zodat je vanaf dit patroon jouw ideaal model kan maken. Een reeks duurt 4 of 6 weken, afhankelijk van het thema. Ideaal voor de gepassioneerde thuisnaaister of de student Mode.

 

==>WORKSHOPS BREIEN / HAKEN : 
Deze gezellige workshops gaan door in kleine groepjes 's avonds van 19 tot 21u30. In 6 avonden leer je haken of  breien vanaf 0 en leer je alle nodige stappen en steken waarna je zelfstandig een brei- of haak werk van start tot finish perfect kan afwerken !  
Plaatsen zijn steeds beperkt tot max 6 deelnemers!

Breiworkshops gaan door op woensdagavond, 6 workshops, om de 14 dagen,

Haakworkshops gaan door op maandagavond, 6 workshops,  om de 14 dagen, 

Geregeld komen er ook korte workshops bij, de prijs is steeds afhankelijk van de duur vd workshops.

 

==>TIENERWORKSHOPS NAAIEN:  PRIJS 105,- per reeks (6 weken of 12 uur)

Ben je tussen 10 en 18 jaar en heb je ook zin om zelf je spullen en kleren te leren maken, creatief te zijn met leuke stofjes en alles wat hierbij hoort? Leuke spullen en kleren zelf maken is niet zo moeilijk, ben je een beetje handig met naald en draad en wil je meer leren? Dan is dit echt iets voor jou!

Tijdens de Tienerworkshops leer je o.a. werken met een naaimachine,  je leert heel veel naaitechnieken en alle kneepjes van het vak op een leuke ongedwongen manier. De workshops gaan door in het gezellig BoHo atelier, samen met een groepje jongeren die dezelfde interesse met je delen.

Er komen allerlei technieken en handvaardigheden aan bod, je leert ze stap voor stap, je leert uitgebreid met de naaimachine werken, elke workshop evolueer je verder en leer je meer en meer technieken, een model zoeken of ontwerpen, patronen uittekenen, iets breien of haken als versiering, appliqueren, met prints werken....etc, the sky is not the limit!
Ieder volgt een eigen parcours en stap voor stap leer je telkens iets verder gaan in het maken en ontwerpen van je eigen creaties! De groepen tieners zijn steeds gemengd qua leeftijd en zowel starters als gevorderden zitten samen. Er heerst steeds een geweldig creatieve sfeer! Verwacht je aan een boeiende en zeer inspirerende tijd bij Boho Atelier èn je krijgt er meteen een nieuwe hobby, of beter nog, passie voor het leven!!

TIJDENS HET SCHOOLJAAR OP WOENSDAG-, ZATERDAGMIDDAG OF TIJDENS DE VAKANTIES (KROKUS-, PAAS-, ZOMER- EN HERFSTVAKANTIES) 

Elke reeks tijdens het schooljaar duurt 6 weken van 2 uur, (of soms 5 wkn van 2,5uur) en gaat telkens door

op woensdag of zaterdag van 14-16u (tenzij anders aangegeven).

==> je kan telkens inschrijven per reeks, opeenvolgend of zoals je zelf wil.

De vakantieworkshops gaan door op 4 middagen (ma, di, woe, do) van 3 uur, 14 tot 17u.

De prijzen zijn inclusief BTW, verzekering en alle naaimateriaal (scharen, spelden, patroonpapier, naaimachines, garen, eventueel vlieseline, massas materiaal, etc, exclusief stoffen, ritsen, knopen zoals aangegeven bij de lijst benodigdheden of zoals besproken tijdens de workshops.

De workshops gaan steeds stipt van start,  de deuren gaan open 15 min voor aanvang van de workshop.

ADRES: BoHo Atelier, Dok Noord 6/103, te Gent
contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of via tel 0486 964 997 te bereiken tijdens de openingsuren vh Atelier.

 

Atelier BoHo is een initiatief en organisatie van vzw Draaischijf

Administratieve zetel:
Langerbrugsestraat 56
9940 Evergem
BTW BE 0478 262 161

 

Bankrekening BoHo Atelier/vzw Draaischijf
IBAN BE50 0013 7944 8518
BIC  GEBABBEB

Er is geen lijst beschikbaar.